Henrik Broén, Sales Director i Pickit, mener at tiden da man plukker gratis-bilder på nett snart er forbi. Pickit er en «add-on» til Office 365 som sikrer at alle benytter lovlige og riktige bilder. For forhandlere av Office 365 er dette et enkelt produkt å selge, som gir kunden stor merverdi.

Broén sammenligner det med der hvordan musikkbransjen var for en god del år siden. Vi hadde et stort uregulert marked på nett, hvor mange lastet ned musikk uten at de hadde rettigheter. Denne bransjen er blitt regulert, med nye forretningsmodeller og det er i dag andre holdninger som regjerer. Det samme tror Broén vil skje i forhold til bilder.

– Det kan være mange avklaringer man trenger for å kunne bruke et bilde. Fotografen må ha gitt samtykke, de som er avbildet må samtykke til distribusjonen, i tillegg finnes det lover rundt ting som logoer, landemerker og så videre, forklarer Broén.

 

Fremdeles litt «lovløsland»

Broen Henrik– Vi er fremdeles der i dag at enkelte bedrifter kan finne på å plukke tilfeldige bilder fra bildesøk og bruke disse på egne digitale flater, sier Broén.

Det går også an å justere på innstillingene når man gjør bildesøk slik at man bruker bilder merket «for gjenbruk» eller «Creative commons», men heller ikke dette er fullgod praksis. Derfor har vi tatt frem Legally Cleared bilder.

Bildene til Pickit, som allerede i dag inneholder flere hundretusen bilder og illustrasjoner, er alle juridisk klarert for gjenbruk. De samarbeider med mer enn 10 000 fotografer, som alle må oppfylle de samme kravene for å følge alle lover og retningslinjer som gjelder.

– I disse GDPR-tider ser vi et fokus på samtykke til lagring og viderelevering av personopplysninger. Et bilde er også regnet som en personopplysning for den som er avbildet, og man må kunne dokumentere samtykke. Det har vi som standard i våre retningslinjer, sier Broén.

Se her hvor mye mer Legally Cleared sikrer deg som bruker og bedrift.

 

Kombinasjon av tre ting som gjør Pickit unik

Pickit er først og fremst tre ting; en bildedatabase, en «add-on» til Office 365 og et distribusjonssystem som skal sikre at alle i bedriften bruker lovlige og riktige bilder.

Det er kombinasjonen som gjør deres tjeneste unik.

1. Bildedatabasen

Bildedatabasen er en unik ny modell som garanterer at hvert bilde på Pickit Market er 100% lovlig og 100% godkjent for gjenbruk.

2. Office 365 Value Add

Det er en «add-on» til Office 365, slik at det alltid ligger som en egen knapp inne i Microsoft PowerPoint, Word, Notes Online, Teams og på web. Derfor kan du enkelt legge til et bilde. Microsoft støtter opp med designforslag til hvordan du kan bruke bildet sammen med teksten. Se video her

3. Distribusjon av selskapets egne bilder med Pickit

La oss si at bedriften din ønsker å bruke sine egne bilder. De vil sikre at alle ansatte alltid bruker de godkjente bildene og aldri tar snarveier. Det som da er svært viktig for mange bedrifter, er at Pickit også er et distribusjonssystem.

– De som utarbeider selskapets retningslinjer for bildebruk kan ha full kontroll på hvilke bilder de legger tilgjengelig for ansatte, forklarer Broén.

De ansatte har enkel tilgang til bildene når de trenger dem.  Det er også mulig å kombinere noen utvalgte bilder fra Pickit sin bildebank med bedriftens egne bilder, og legge de tilgjengelig.

 

Bevissthet rundt bildebruk

Ettersom det kommer strengere krav til samtykker rundt bilder, mener Broén at Pickit er en unik tjeneste for å sørge for at alle regler etterleves.

– Virksomheter bør og vil bli mer bevisste rundt bildebruk. Vi mener vi har funnet en plass i markedet som ingen andre fyller i dag. Og for kunder som bruker Office 365 passer det helt ypperlig, sier han.

 

Verdi for forhandlere

Produktet er tilgjengelig i ALSO Cloud Marketplace og burde være en interessant add-on tjeneste for alle som selger eller bruker Office 365.

– Produktet representerer en mulighet for forhandlere å få en bredere og mer lønnsom Office-portofølge, og levere fremtidsrettede tjenester, sier Broén.

Desto flere produkter en kunde kjøper fra deg som forhandler, desto større nytteverdi for kunde, høyere inntektsstrøm for deg som forhandler, og mindre risiko for kundeavgang. For å se nøyere på det økonomiske aspektet, kan du som forhandler logge deg inn på ALSO Cloud Marketplace.

Det er også mulig å teste produktet gratis og uten forpliktelser i 14 dager.

– Jeg mener dette produktet løser et økende behov hos norske bedrifter å en veldig god måte. Og derfor burde jeg det bør være i Office 365 portofølgen til fremtidsrettede IT-forhandlere, avslutter Broén

Last ned en kort guide – fordelene med Pickit
Last ned whitepaper – introduksjon til Pickit

×

Last ned en kort guide – fordelene med Pickit

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

×

Last ned whitepaper – introduksjon til Pickit

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.