Azure er en stadig større samling integrerte skytjenester som brukes til å utvikle, distribuere og administrere programmer via Microsofts globale datasenternettverk.

I en undersøkelse gjennomført av RightScale i 2017 ble over 1 000 tekniske ledere og brukere verden over stilt spørsmål om deres bruk av skyplattformer og infrastrukturtjenester. Her kom det frem at 85 % av selskapene har en multi-cloud strategi, 95 % av organisasjonene har allerede implementert eller eksperimenterer med “infrastruktur som en tjeneste” (IaaS) og at hybrid sky er den foretrukne strategien.

I tillegg viser undersøkelsen at prosentandelen av respondentene som eksperimenterer eller planlegger å ta i bruk Azure var høyere enn for noen annen sky. Men hva er egentlig Azure, hvordan kan du bruke det og hvorfor er det så populært?

 

Dette er Azure

Azure er en skytjeneste fra Microsoft hvor du i større eller mindre grad kan erstatte lokal infrastruktur, enten ved å få tilgang til Azure og sette opp egne virtuelle miljøer, eller ved å kjøpe tjenester på plattformnivå eller på programvarenivå. Azure kan også inngå i hybrid miljø slik at du kan utvide leveranse mulighetene med nye og moderne tjenester.

– Veldig kort fortalt er Azure en abonnementstjeneste for moderne ressurser, levert fra skyen til en fullverdig skyløsning eller i et hybrid miljø, forklarer Product Specialist i ALSO AS, Arne Magnussen.

Som den eneste fullverdige hybridskyen kan du med Azure koble til data og apper både i skyen – og lokalt. Dette gir maksimal bærbarhet og verdiskapning fra eksisterende investeringer. Det at Azure er hybrid betyr rett og slett at du kan ha noe databehandling lokalt og noe i skyen.

En typisk hybrid setup kan innebære å flytte informasjonsdeling ut i skyen og la de mest bedriftskritiske applikasjonene bli igjen i eget hus, altså lokalt. Hvor mye du ønsker å flytte ut i skyen bestemmer du helt selv.

Med samsvar på hele 50 forskrifter og regulativer har Microsoft flere sertifiseringer enn noe annet datasenter i hele verden og anerkjennes som den mest pålitelige skyen for amerikanske regjeringsinstitusjoner.

 

Er du en kunde som ønsker å kjøpe Azure?

Vi kan hjelpe de med å finne riktig forhandler

 

Dersom du er en forhandler som vurderer å selge Azure, så anbefaler vi dette blogginnlegget:

5 fordeler vad å bestille Azure i Also Cloud Marketplace