Som verdens ledende skyplattform er det mange gode grunner til hvorfor du bør investere i Azure. Men hva bruker ulike bedrifter Azure til, og hvorfor bør du velge Azure fremfor andre skyløsninger?

RightScales State of the Cloud 2017 rapport kommer det frem at 85 % av de over 1 000 profesjonelle teknikerne som ble spurt om deres bedrifters bruk av cloud computing har en multi-cloud strategi. Tallet har dermed økt fra 82 % i 2016.

Resultatene av rapporten viser også at hybrid-sky er den foretrukne strategien og at Azure sakte, men sikkert, tar innpå markedsledende AWS (Amazon Web Services) når det gjelder antall brukere og abonnenter verden over.

Så hvorfor er Azure så populært – og hvilke muligheter har du i Azure?

 

Hva er Azure?

Kort fortalt er Azure en skytjeneste fra Microsoft hvor du i større eller mindre grad kan erstatte lokal infrastruktur, enten ved å få tilgang til Azure og sette opp egne virtuelle miljøer, eller ved å kjøpe tjenester på plattformnivå eller programvarenivå.

Det er en stadig større samling av integrerte skytjenester som brukes av blant annet utviklere og IT-medarbeidere til å utvikle, distribuere og administrere programmer via Microsofts globale datasenternettverk.

Ved hjelp av DevOps, integrerte verktøy og markedsplassen hjelper Azure deg med effektiv utvikling av alt fra enkle mobilapper til løsninger i internett-skala samt lagring og datahåndtering.

Les mer om hva Azure er i vårt intervju med Product Specialist for Azure i ALSO AS, Arne Magnussen.

 

Hva kan du bruke Azure til?

Som tidligere nevnt er Azure en samling av en rekke integrerte skytjenester. For å gi deg et innblikk i hvilke tjenester det er snakk om kan vi se på noen av de ulike kategoriene de er delt inn i:

  • Compute: virtuelle maskiner, skytjenester og nettsider
  • Datahåndtering: SQL database, storage blobs (objektbasert lagring), storage tablets, kø-tjeneste og fil-service
  • Networking: virtuelle nettverk, “Traffic Manager” og “ExpressRoute”
  • Lagring: “Site-recovery” og lagring
  • Utvikler- og IT-tjenester: “API Management”, automasjon, “Azure Tools for Visual Studio”, “Azure SDK” og “Visual Studio Online”.
  • Mobilt: Mobile tjenester og “Notification Hubs”
  • Big compute and big data: “HDInsight” og “High Performance Computing” (HPC)

 

Azure kan blant annet brukes til utvikling av datadrevne, intelligente apper og til å få disse applikasjonene raskere ut på markedet ved hjelp av Azure-integrerte verktøy fra mobil DevOps til serverløs databehandling.

Ved hjelp av kunstig intelligens og Azure-datatjenester kan du skape nye, skalerbare erfaringer som kan støtte sanntidsanalyse av data i alle størrelser og former, opplæring og HPC-simuleringer.

Du kan også distribuere infrastruktur, administrerer ressurser, administrere data og AI, bruke kommandolinje for å få grensesnittet mellom maskin og menneske nærmere maskinen og bruke DevOps for å forene programvareutvikling og programvare-operasjon.

Daglig leder i Acando Ålesund, Øyvind Tørlen, forteller at Acando bruker Azure internt til blant annet lagring av store mengder data samt analyse av disse dataene.

“Vi har en egent IoT-avdeling hvor vi har laget en lab på hovedkontoret i Oslo. Her har vi roboter og maskiner med sensorer som samler inn store mengder informasjon og data som lagres i en Azure plattform. Azure er godt egnet til å ta imot store mengder data og gjøre analyse av disse dataene slik at du kan få brukt det til noe fornuftig.”

Daniel Hillevik, senior konsulent i RunTime, forklarer at de hovedsakelig bruker Azure til backup av servere og maskiner:

“Det vi har tatt i bruk i Azure er backup av servere og maskiner, det å ha servere i skyen og OMS (Operations Management Suite). OMS blir på en måte en overvåkning av servere som både er i skyen og lokalt.”

Det finnes med andre ord mange ulike måter å bruke Azure på og det passer derfor for en rekke ulike bedrifter – uavhengig av størrelse.

 

Er du en kunde som ønsker å kjøpe Azure?

Vi kan hjelpe deg med å finne riktig forhandler

Dersom du er en forhandler som vurderer å selge Azure, så anbefaler vi dette blogginnlegget:

5 fordeler ved å bestille Azure i ALSO Cloud Marketplace