Det behøver ikke være problematisk å migrere din eksisterende Azurekonto til andre CSP-plattformer. Vi har snakket med Ingve Skaret, seniorkonsulent innenfor IKT i Abacus IT, om hvorfor de valgte å migrere sine Azure ressurser over til ALSO Cloud Marketplace og hvordan hele prosessen ble gjennomført i et par enkle steg.

Kort fortalt er Azure en stadig større samling integrerte skytjenester som brukes til å utvikle, distribuere og administrere programmer via Microsofts globale datasenternettverk. Det er mange leverandører som tilbyr Microsoft Azure, og investerer du allerede i en Azurekonto på en CSP-plattform (Cloud Service Provider) er det som regel mulig å migrere denne over til en annen CSP-plattform dersom du ønsker det.

Når du skal migrere din Azurekonto til ALSO Cloud Marketplace fra andre CSP-plattformer bidrar ALSO AD med denne migreringen – helt gratis. Det er likevel et par ting du må gjøre på forhånd for å sikre at kontoen kan migreres til ALSO Cloud Marketplace. Slik går du frem:

 

Hvordan klargjøre din Azurekonto for migrering til ALSO Cloud Marketplace?

Først og fremst er det essensielt at du sjekker at du har en konto som kan migreres til ALSO Cloud Marketplace. Har du en av disse følgende avtalene i dag skal det i utgangspunktet være mulig å migrere over til ALSO Cloud Marketplace:

  • Abonnement gjennom Microsoft hvor du betaler direkte med kredittkort (Pay-as-you-go)
  • En Enterprise-avtale
  • En voucher på Open License
  • Du er allerede på CSP, enten hos en konkurrerende forhandler i ALSO Cloud Marketplace eller hos en annen leverandør av CSP

For de tre første alternativene finnes det et analyseverktøy fra Microsoft som enkelt viser om kontoen kan migreres til ALSO Cloud Marketplace eller ikke. Dersom du allerede er på CSP gjennomføres det ikke en fysisk migrering, da kontakter du heller ALSO AS slik at dette ordnes på Backend (software.norge@also.com).

Når du skal flytte en Azure konto som ikke ligger på CSP i dag og over til ALSO Cloud Marketplace går du inn på denne lenken som tar deg til “CSP Migration Assessment Tool” og “Sign-in to connect your Azure Subscription”.

Her velger du den som står som global administrator på kundens tenant og logger på denne kontoen. Dette er som oftest den som står som eier på kundens Azure-abonnement.

Deretter velger du abonnement, enten det er en EA-avtale eller en annen konto som for eksempel Pay-as-you-go fra Microsoft med kredittkort eller Open Licenses. Trykk deretter “Run assessment”. Det gjennomføres da et søk som leter etter eksisterende Azure abonnementer avhengig av hvilket abonnement du har valgt. Her skal alle abonnementer dukke opp.

Her kan det dukke opp en beskjed om at ikke alle deler av abonnementet kan migreres. Ved å klikke på abonnementet kan du se hvor problemet ligger. Dette betyr derimot ikke at det er umulig å migrere, alt dere trenger å gjøre er å laste ned rapporten (Assessment Report) og sende denne til e-postadressen: software.norge@also.com.

Så snart ALSO AS har mottat denne filen vil våre Azure-eksperter ta en titt på denne for å se om alt lar seg migrere før de tar kontakt med dere for å avtale tidspunkt og detaljer rundt migreringen.

 

Slik migrerte Abacus IT sine eksisterende Azurekontoer til ALSO Cloud Marketplace

Abacus IT er en fullservicepartner som er landsdekkende og sentralstyrt samtidig som de er tilstede lokalt. Dette gir dem muligheten til å ta ansvar for ulike bedrifters maskin- og programvare – og IT drift.

De er med andre ord avhengig av å ha flest mulig ressurser samlet på ett sted, noe som var hovedgrunnen til at de valgte å migrere sine eksisterende Azurekontoer til ALSO Cloud Marketplace.

– Vi fant ut at det ville være smart å samle alt på ett sted. Vi hadde mange forskjellige måter å gjøre ting på, og det ble derfor mye administrasjon rundt løsningen, sier Ingve Skaret i Abacus IT.

Ved å migrere til ALSO Cloud Marketplace fikk de alle kostnader og tjenester på samme sted, noe som ga mindre administrasjon og bedre oversikt – og mer tid til å drifte sine kunders IT.

 

Tidligere hadde Abacus IT en Enterprise-avtale, en voucher på Open License og Pay-as-you-go-avtale med Microsoft. Med flere ulike kontoer, hvordan var migreringsprosessen?

Skaret forklarer at prosessen var enkel og at de fikk den hjelpen de behøvde:

– Vi sendte først en oversikt over kunder som skulle migreres og fikk tilbake tidspunkt for når de ulike kunne migreres. Deretter ble det kjørt en testmigrering slik at vi fikk en oversikt over hvor lang tid det ville ta per kunde. Så varslet og avtalte vi med hver enkelt kunde at løsningen ville være nede i dette tidsrommet. Dagen etter migreringen var vi fysisk ute hos kunden for å sørge for en mest mulig smidig overgang, sier Ingve Skaret.

Fordi det var en relativt kompleks migreringsprosess med flere ulike kunder støtte de på et par utfordringer i løpet av migreringen.

– Vi hadde to migreringer som feilet, maskiner som ikke startet og ressurser som ikke var der. Da avtalte vi rett og slett bare en ny tid for migreringen og fikk gjennomført prosessen på andre forsøk, sier Ingve Skaret.

 

Er du klar for å komme igang med Also Cloud Marketplace på egenhånd? Eller skal vi bistå? 

Register deg i ALSO Cloud Marketplace
    
Få oppstarthjelp fra ALSO Software