– Vi jobber på en helt annen måte enn hva vi gjorde før. Nå lever vi ikke like mye etter solgte konsulentteam som det vi gjorde tidligere. Vi har en helt annen bunnlinje og en helt annen inntektsform som er langt mer forutsigbar. Dette er fordi alt går på abonnementstjenester, forteller systemkonsulent Daniel Hillervik i Runtime AS.

daniel Runtime AS er et IT-selskap som leverer produkter og tjenester innenfor blant annet skytjenester, backup, drift og support til bedrifter i Oslo-området. De skreddersyr løsninger som dekker ulike bedrifters behov og har som mål å oppleves som bedriftens egen IT-avdeling. De mener også at skytjenester gjør at du kan sove trygt om natten.

For å få et innblikk inn i hvilke økonomiske resultater Runtime har oppnådd som følge av investeringen i Azure, hvorfor de valgte ALSO Cloud Marketplace som leverandør og hvordan ALSO AS fungerer som et støtteapparat, har vi snakket med de to systemkonsulentene Daniel Hillervik og Steffen Isaksen.

 

 

– Jeg sover veldig mye bedre om natta hvis jeg vet at kunden har alt i cloud

Med over 60 kunder som alle bruker Azure i en eller annen form, er det ikke så rart at investeringen i Azure har endret måten Runtime jobber på – heldigvis til det bedre, skal vi tro Hillervik og Isaksen.

Primært bruker Runtime og deres kunder Azure til backup av servere og maskiner samt servere i skyen. De har også tatt i bruk OMS (Operations Management Suite) som de forklarer som en “overvåkning av servere både i skyen og lokalt”.

– På denne måten har de fått mer forutsigbare inntekter – samtidig som de unngår typiske “happy surprises”, for eksempel severe som havarerer: “Jeg sover veldig mye bedre om natta hvis jeg vet at kunden har alt i cloud – da er det ingenting å bekymre seg for. Jeg har noen skrekkeksempler på havarerte servere, og da er det er jo vi i Runtime som sitter igjen med den og som må ta støyten.

Nå skal de også snart i gang med å kjøre noen kunder helt serverløst, hvor Azure skal ligge som løsningen i bunn.

– Da snakker vi pålogging i Azure, maskinkontroll i Azure og filer i teams. Det er et veldig spennende prosjekt vi går i gang med nå, og det er en helt ny tankegang å ikke ha server. De som blir med oss på det synes jeg er veldig modige. Det er mange kunder av oss som ikke er så store at de har behov for en server, så det å bli serverløs vil spare dem

for masse – det er både bekymringer og kostnader som forsvinner.

Hillervik og Isaksen mener den aller største fordelen med Azure er muligheten til å skalere severen slik at man slipper å betale for dyrt utstyr som man ikke klarer å utnytte ressursene på gjennom året.

– Det finnes så mange muligheter til å skalere opp eller skru helt av, du trenger ikke å bruke serveren når den ikke er i bruk. Det er som å skru av lyset – du betaler ikke for elektrisitet hvis du ikke bruker det. Da betaler du bare for x-antall timer, det er konsum per minutt. Hvis du trenger at serveren er kraftigere én dag så betaler du dobbelt den dagen – ferdig med det.

Hvorfor valgte Runtime ALSO Cloud Marketplace som leverandør?

Runtime er veldig klare på hvorfor de valgte å ha sine Azurekontoer i ALSO Cloud Marketplace: “Fordi ALSO AS bryr seg. Vi blir sett. Og alt fungerer.”

Etter å ha hatt sine Azurekontoer hos Microsoft fra de investerte i Azure, hvor de blant annet var med i startløypa til

steffenMicrosoft på det som engang het BPOS hvor de flyttet e-post ut i skyen, var veien over til ALSO Cloud Marketplace naturlig å gå.

Det at det finnes så mange gode tekniske ressurser samt god oppfølging hos ALSO AS har også hatt mye å si, selv om behovet for å benytte seg av rapporteringsmuligheter og verktøy som Azure Insights og Power BI ikke har vært der enda:

– Vi har ikke hatt noen kunder som lurer på hvordan konsumet for måneden har vært, men hvis de spør så er det jo tre klikk unna og så kan vi fortelle dem akkurat hvor mye de har brukt, når de brukte det og hva de brukte det på. Power BI er et såpass massivt verktøy at det favner over alt.

Hillervik og Isaksen forteller at de drar stor fordel av å samarbeide med en leverandør som alltid er oppdatert på de nyeste trendene, produktene og løsningene.

– Det er en bransje som går veldig fort, det skjer noe nytt hver dag. Lisensreglene er vel blitt snudd opp ned på hodet de siste to årene og hos Microsoft er det nyheter nesten hver dag. Da er det godt å ha noen å spille på som har dette som jobb – å følge med på akkurat den utviklingen. Vi favner jo så bredt, så vi har ikke sjans til å følge med på alt.

Når jeg spør om de kort kan oppsummere hva de synes om samarbeidet de har med ALSO AS trekker de frem den svære verktøykassen ALSO AS sitter på som en stor fordel:

– ALSO AS har alle leverandørene og mulige tjenester som vi trenger og som vi kan tilby våre kunder, uansett om det er CRM, backup, arbeidsstasjoner eller lønnssystem. De har en svær verktøykasse, noe som forenkler vår hverdag og gjør at vi ser enda mer profesjonelle ut når vi er ute hos kunder.

 

Er du klar for å komme igang med Also Cloud Marketplace på egenhånd? Eller skal vi bistå? 

Registrer deg i ALSO Cloud Marketplace
   
Få oppstarthjelp fra ALSO Software