Hadde det ikke vært både tids- og kostnadsbesparende å ha din Azurekonto på en CSP-plattform hvor du får minimal administrasjon, fri migrering og full oversikt over kostnadene? Her er fem gode grunner til å migrere din Azurekonto til ALSO Cloud Marketplace.

Med stadig flere Azure-leverandører og CSP-plattformer å velge mellom kan det være vanskelig å vite hvor du egentlig bør ha dine Azure ressurser. Noen leverandører og plattformer gir deg likevel mer for pengene – og bedre oppfølging.

 

5 grunner til å migrere dine Azure ressurser til ALSO Cloud Marketplace

1) Etterskuddsvis betaling på én faktura

Med Azure Pay-as-you-go-tjeneste får du etterskuddsvis fakturering av ditt eksakte forbruk. Kostnaden for Azure i ALSO Cloud Marketplace baseres rett og slett på det reelle forbruket her og nå, og fleksibiliteten gir deg stor frihet til å skalere opp eller ned etter selskapets behov slik at du alltid har riktig kapasitet til rådighet.

Forbruket kommer dessuten på én faktura sammen med andre tjenester fra markedsplassen. Du har i tillegg mulighet til å endre ordrenummeret som står på bestillingen slik at du kan ha individuelle ordrenummer for de ulike tjenestene i Marketplace.

På denne måten får du bedre oversikt over kostnadene i ALSO Cloud Marketplace, det blir færre transaksjoner og mindre administrasjon.

 

2) Fri migrering

ALSO AS bidrar med migreringen – helt gratis. Det eneste du trenger å gjøre er å sikre at kontoen din kan migreres til ALSO Cloud Marketplace. I utgangspunktet skal det alltid være mulig å migrere din Azurekonto dersom du har en av disse fire avtalene:

  • Abonnement gjennom Microsoft med Pay-as-you-go-betaling
  • Enterprise avtale
  • Voucher på Open License
  • Du er allerede på CSP, enten hos en konkurrerende forhandler i ALSO Cloud Marketplace eller hos en annen leverandør av CSP

Ved å sende inn “Usage-filen” fra dagens konto vil vi i ALSO AS komme tilbake med informasjon om hva vi kan migrere og når migreringen vil være ferdig.

Vil du vite mer om migrering av Azure og migreringsverktøy? Les vårt intervju med Teneo Data om deres opplevelse av migrering av Azure til ALSO Cloud Marketplace.

 

3) God støtte og oppfølging

Vårt samarbeid med partnere er ikke over så snart migreringen er fullført – derfor tilbyr vi en rekke støttetjenester og oppfølging i ALSO Cloud Marketplace. Våre støttetjenester innebærer blant annet:

  • Azure Delegated Administrator

Administrer alle dine kunders Azure abonnent fra samme konsoll ved å legge tjenesten Azure Delegated Administrator på kundens abonnement.

  • Azure Backup Vault

Azure Backup er den Azure-baserte tjenesten som brukes til å sikkerhetskopiere og gjenopprette dataene i Microsoft-skyen. Den erstatter din eksisterende on-premise eller off-site backup-løsning med en skybasert løsning som er sikker, pålitelig og konkurransedyktig på pris.

Bestiller du tjenesten Backup Vault in Azure vil vi automatisk sette opp et Backup Vault i Azure. Du har også mulighet til å gjøre tilpasninger i Azure-portalen i ettertid.

Se webinar om hvordan du tilrettelegger for Azure Backup Vault i ALSO Cloud her.

 

  • Cloud SBS

For små kunder som skal ha en enkel server er Cloud SBS perfekt. Tjenesten brukes for å deploye et sett med virtuelle maskiner i Azure som er integrert mot Azure AD og Office 365.

Tjenesten er integrert med Azure Active Directory, remote desktop services og kan også integreres med SQL Server 2016 Standard.

 

Se webinar om Cloud SBS, hvordan du tilrettelegger for det i ALSO Cloud og hvordan du estimerer kostnaden her.

 

I tillegg til disse støttetjenestene finner du egne “step-by-step” videoer som viser deg hvordan du kan bruke ALSO Cloud Marketplace. Her lærer du blant annet hvordan du kan bestille lisenser, hvordan du bestiller Azure i ALSO Cloud Marketplace, hvordan du oppretter nye og eksisterende Microsoft tenants og hvordan du migrerer en Azurekonto til ALSO Cloud.

Det finnes også en egen side med opptak av webinarer hvor du blant annet finner en generell gjennomgang av ALSO Cloud Marketplace og gjennomgang av noen av ALSOs mest populære tjenester som eksempelvis Azure, Microsoft 365 og CRM 365.

 

4) Full kontroll

I ALSO Cloud får du ikke bare en oversiktlig rapport på slutten av måneden, du får også estimater og varslinger gjennom hele måneden. Sett opp det beløpet du ønsker å forbruke i Azure hver måned og få varsel på e-post så snart du nærmer deg dette beløpet. På denne måten kan du skalere ned eller opp i forhold til det månedlige forbruket.

Med Azure Reconciliation får dere en god oversikt over hva som har påvirket kostnadene fra måned til måned fordi alle varelinjene er fordelt i ulike ressursgrupper. I tillegg til en rapport som viser kostnadene kan dere også hente ut en rapport med prisene dere har satt for hver kunde.

Gjennom verktøyet Power BI får du all data visuelt fremstilt i en rapport. Du bestemmer selv hvilke data du ønsker å analysere og fra hvilken periode du henter tallene fra. Rapporten er lett tilgjengelig via en URL-adresse slik at du slipper å logge deg inn i ALSO Cloud for å få tilgang.

 

5) Gratis prøveperiode

Har dere kunder som vurderer å investere i Azure i ALSO Cloud Marketplace? Hvis svaret er ja, kan dere søke om en gratis prøveperiode.

Prøveperioder tilbys nemlig ved opprettelse av nye Azure Subscriptions – maksimalt en gang per tenant.

 

Er du klar for å komme igang med Also Cloud Marketplace på egenhånd? Eller skal vi bistå? 

Registrer deg i ALSO Cloud Marketplace
  
Få oppstarthjelp fra ALSO Software