Det finnes en rekke CSP-plattformer du kan ha dine Azurekontoer på, så hvorfor bør du velge akkurat ALSO Cloud Marketplace? Det er det flere gode grunner til, blant annet får du:

1) Gratis migrering

Som leverandør hjelper ALSO AS deg med å migrere dine eksisterende Azurekontoer til ALSOs CSP. I utgangspunktet skal det alltid være mulig å migrere Azurekontoer dersom du har abonnement gjennom Microsoft, en enterprise-avtale, voucher på Open License eller om du allerede er på CSP, enten hos en konkurrerende forhandler i ALSO Cloud Marketplace eller hos en annen leverandør av CSP.

Er du allerede på CSP vil det ikke gjennomføres en fysisk migrering, men for de tre første alternativene finnes det et analyseverktøy fra Microsoft som enkelt viser deg om kontoen kan migreres til ALSO Cloud Marketplace eller ikke.

Hvordan du går frem for å klargjøre migreringen steg for steg kan du lære mer om i videoen under:

 

2) Pay-as-you-go-tjeneste

Pay-as-you-go, eller betal for forbruk-abonnement, er etterskuddsvis fakturering av ditt eksakte forbruk i Azure. Du betaler med andre ord for akkurat det du bruker – etterskuddsvis én gang i måneden.

For å minimere administrasjonen faktureres Azure sammen med andre tjenester i markedsplassen. Du kan også beregne den månedlige fakturaen ved hjelp av Microsofts egen priskalkulator. Her legger du inn de Azure ressursene du ønsker å inkludere i overslaget samt detaljer om blant annet diskstørrelse, område, virtuelle maskiner, forekomst og antall disker.

 

3) Kontroll på kostnad og forbruk

Med ALSO AS har du kontroll på ditt forbruk. Du setter rett og slett opp en månedlig kostnad for tjenesten og slår på varsel slik at du alltid blir varslet så snart forbruker ditt er større enn den månedlige kostnaden du har oppgitt.

På denne måten blir ikke tjenesten stoppet eller kuttet når du overskrider den satte summen, men du får likevel muligheten til å justere ned dersom tjenesten blir mye dyrere enn hva du først hadde sett for deg.

Ved hjelp av Azure Insights og rapporteringsverktøyet Power BI kan du enkelt få dag til dag oversikt over ditt forbruk, eller oversikt over hele måneden. Her benytter du rett og slett databehandlingsprosessene dine til å innhente, strukturere og formidle virksomhetsinformasjon, på engelsk kalt “Business Intelligence (BI)”.

Power BI har nemlig en rekke Azure-tilkoblinger tilgjengelig, noe som gjør at du kan innhente all mulig virksomhetsinformasjon uavhengig av om databehandlingen din er skybasert eller lokal – kompleks eller enkel. Du kan velge å koble Power BI til kun én Azure datakilde, eller flere, og deretter forme og forbedre dataene dine for å lage tilpassede rapporter.

 

4) ALSO AS som støtteapparat i prosessen

Bestiller du Azure gjennom ALSO Cloud Marketplace får du også et fullstendig støtteapparat i ryggen. Ikke bare har du tilgang til dedikerte produktspesialister som kan løse dine utfordringer, du får også tilgang til en rekke opplæringsverktøy som webinarer og “step-by-step” videoer for blant annet hvordan du går frem når du skal bestille Azure i ALSO Cloud Marketplace. Se «step-by-step» videoer her.

I tillegg finnes det støttetjenester som eksempelvis Azure Delegated Administrator som hjelper deg med å administrere alle dine kunders Azure abonnent fra samme konsoll ved å legge tjenesten på kundens abonnement.

En annen støttetjeneste er Azure Backup Vault som brukes til å sikkerhetskopiere og gjenopprette dataene i Microsoft-skyen. Den erstatter din eksisterende on-premise eller off-site backup-løsning med en skybasert løsning som er sikker, pålitelig og konkurransedyktig på pris.

Bestiller du tjenesten Backup Vault in Azure vil ALSO AS automatisk sette opp et Recovery Service Vault i Azure. Du har også mulighet til å gjøre tilpasninger i Azure-portalen i ettertid.

Se webinar om hvordan du tilrettelegger for Azure Backup Vault i ALSO Cloud her.

 

5) Full oversikt med rapporter

I ALSO Cloud Marketplace finner du en rekke rapporter som er til stor hjelp for deg og dine kunder. Få estimater og varslinger underveis i måneden, og en oversiktlig rapport ved månedslutt.

Med Azure Reconciliation får dere god oversikt over hva som har påvirket kostnadene fra måned til måned fordi alle varelinjene er fordelt i ulike ressursgrupper. I tillegg til en rapport som viser kostnadene kan dere også hente ut en rapport med prisene dere har satt for hver enkelt kunde.

 

Er du klar for å komme igang med Also Cloud Marketplace på egenhånd? Eller skal vi bistå? 

Register deg i ALSO Cloud Marketplace
    
Få oppstarthjelp fra ALSO Software