Flere og flere organisasjoner tar i bruk Teams i dag. Microsoft har en klar strategi på at denne tjenesten skal ta over for Skype for Business. Men hva betyr det? Får du muligheten til å snakke med partnere og kunder utenfor din egen Office 365?

Du har kanskje brukt Teams sammen med Skype for Business og sett at du ikke har de samme kontaktene eller har muligheten til å federere med andre. Det er slik at det er først når du er «Teams Only Mode» at du får muligheten til dette i Teams. Da tar denne Teams over funksjonaliteten for Skype og du kan bruke Teams i alle scenario, nesten.

Skype for Business klienten blir igjen på PCen og brukes til å bli med i Skype møter du blir invitert til. Alle møter du inviterer til er Teams møter, men du trenger fortsatt Skype for Business klienten for å bli med i Skype møter. Hvilke andre muligheter har du med Teams?

 • Telefoni med Norske nummer?
  • Ja, det har du og du kan få det levert av system integratorer eller operatører i dag gjennom det som heter Direct Routing, hvor du kan ta med din egen operatør avtale
 • Ringekøer med norske nummer
  • Ja, det heter Auto Attendant og Call Queues som gir deg muliget til innvalgsnummer og ringe samtidig eller i serie til agenter
 • Ta med videosystemer som Cisco inn i Teams møter?
  • Ja, det heter Cloud Video Interop og det er flere system integratører som kan gi deg denne muligheten. Det fungerer slik at du inviterer til et møte og i invitasjonen står det hvordan du ringer inn fra et videosystem
 • Ring inn til Teams møter fra en konferansetelefon?
  • Ja, det heter Audioconferencing og er en egen add-on lisens. Da får du telefonnummer som du kan ringe inn til møtene, passer kjempebra når du på farten og skal bli med i møtet fra bilen fore eksempel.

Join Microsoft Teams Training

Denne møteinvitasjonen bryter ned teknologibarierer. Du kan bli med i møtet på akkurat den måten som passer deg best, via Teams klienten, via telefon eller videosystemet ditt. Dette er å planlegge for en vellykket utrulling av Teams. Kilde: https://docs.microsoft.com/en-us/microsoftteams/cloud-video-interop-for-teams-set-up

 

I tillegg til mulighetene over får du benyttet neste generasjons møte platform hvor du får funksjonalitet som Background Blur og Cloud Recording.

 

Når blir Skype for Business slått av, lurer du kanskje på?

Skype for Business har en support dato frem til 2025, så det skjer ikke noe med tjenesten før den tid. Men det er greia også, det skjer ikke noe med tjenesten fra nå, alt det nye kommer i Teams, det er der utviklingen er. Er det slik at man blir tvunget over til Teams? Noen små organisasjoner som ikke bruker Skype for Business nevneverdig blir automatisk migrert i kalenderåret 2019, man blir informert om dette på forhånd i Office 365 message center.

 

Delta på Gratis webinar

Ønsker du å vite mer eller få svar på dine spørsmål? Bli med på CloudWay sitt webinar 8. mai. Det vil da kjøres 5 ulike 20 minutter webinarer om Microsoft Teams. Ett av temaene handler om å gå fra Skype for Business til Teams.

(skulle datoen og tidspunktet ikke passe, så kan du fremdeles melde deg på. Du vil få tilgang til opptak av webinaret i etterkant).

Trykk for å meldde deg på gratis webinar om Microsoft Teams!

 

 

Les mer om å gå fra Skype for Business til Teams her: https://docs.microsoft.com/en-us/microsoftteams/journey-skypeforbusiness-teams