ALSO Solution gjennomførte akkurat en studietur til Stuttgart i Tyskland for å gjøre et dypdykk i Microsoft sine teknologier for on-premise løsninger. Les hvordan det gikk til og se bilder.

Etter en stopp innom loungen på Gardermoen for en matbit og opptelling av oppmøtte, bega 17 mann – og en dame – seg ut på eventyr. Etter en svært rask visitt innom Kastrup, landet hele gjengen trygt i Stuttgart.

Dag 1 gikk vi igjennom sky som modell, hybridsky, Azure Stack, S2D og hvordan Microsoft sine on-premise løsninger gjør it-leveranser enklere, skalerbare og smartere. Etter gjennomgangen, mye faglig debatt og en solid dose læring, gikk turen videre til Lenovo sitt datasenter i Stuttgart. Her fikk vi se hvordan en Azure Stack m.m ser ut fysisk, og hvordan disse leveres på en mer helhetlig måte. Plug and play.

 

Biler og oktoberfest

Etter en hektisk dag kom vi oss på bussen for å se på biler – vi skulle på Mercedesmuseet. En komplett historie om bilen fra tankeekspriment til AMG var svært underholdende. Mange glis og litt gåing senere hadde vi sett en ansamling av historiske, dyre og ikke minst fascinerende biler. Vi i ALSO mistenker at det nok var her det ble tatt mest bilder i løpet av turen – og ikke av PowerPointene i presentasjonene. Vi kan betrygge alle lesere med at vi ettersendte alle presentasjonene, slik at ingen trengte å fortvile over at hele telefonen var full av biler.

Vi spiste deretter en fortreffelig 3-retters middag på museet. Etter vi alle hadde humret litt over prisen for det lokalet brygget, samt nytt litt av dette – spant tankene videre på om man ikke skulle tatt seg en tur på Oktoberfest.

 

Hjem med en klarere visjon

Dag 2 sparket i gang med et overraskende kvikt publikum. Vi gikk igjennom det som var igjen om materiale knyttet til hybridsky, og avrundet oppholdet med en solid Q&A runde, en rask skolering i ALSO Cloud Marketplace og noen siste ord fra vertskapet. Så var det bare å sette snuta mot flyplassen og komme seg hjem til moderlandet, med bedre kunnskap om Microsoft on-prem, nye ideer om fremtidens løsningssalg – og en klarere visjon for hvordan man kan skape forretning med ALSO, Microsoft og Lenovo.

 

Skulle du ønske du var med? Vel, bli kunde av ALSO Cloud Marketplace, så kan det komme flere slike muligheter for hygge kombinert med inspirasjon.

Registrer deg i ALSO Cloud Marketplace